Braun i Bonga vadili kestenje iz vatre: Partizan se ozbiljno preznojio da pobedi Spartak u Subotici!
Isak Bonga, Foto: FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

aba liga

Braun i Bonga vadili kestenje iz vatre: Partizan se ozbiljno preznojio da pobedi Spartak u Subotici!

Crno-beli upisali novi trijumf

Objavljeno: 21:13h

Košarkaši Partizana savladali su Spartak u Subotici rezultatom 89:80 u okviru 2. kola ABA lige.

Parni valjak je tako upisao i drugi trijumf, dok izabranici Vladimira Jovanovića i dalje čekaju na prvu pobedu u sezoni.

Spartak je odigrao veoma dobar meč i žestoko je namučio izabranike Željka Obradovića, koji su tek u četvrtoj deonici uspeli da slome otpor rivala i stignu do važne pobede pred start Evrolige.

Spartak je odlično započeo meč, a prednjačio je bivši košarkaš Partizana Dušan Miletić. Domaćin je ekspresno poveo rezultatom 18:9 i pokazao crno-belima da ih čeka veoma težak meč.

Partizan je uspeo da održi korak za Spartakom zahvaljujući dobrim potezima Karlika Džonsa i Brendona Dejvisa, pa je posle deset minutai igre subotički tim vodio rezultatom 25:24.

Partizan je drugi period otvorio sa tri vezana promašaja za tri poena, ali Spartak to nije uspeo da iskoristi.

Gledali smo pravu rezultatsku klackalicu, timovi su se često smenjivali u vođstvu, a Partizan se dosta mučio sa linije penala i u šutu za tri poena.

Luka Cerovina je trojkom krajem prvog poluvremena doneo prednost domaćinu, pa je Spartak posle dve četvrtine vodio rezultatom 44:41.

Nastavio je Jovanovićev tim sa dobrom igrom, pa je treću deonicu otvorio serijom od 6:0 i poveo rezultatom 50:41.

Ipak, usledio je žestok odgovor Partizana koji serijom od 9:0 stiže do izjednačenja. Dobre role imali su u tim trenucima Ife Lundberg, Sterling Braun i Balša Koprivica.

Uspeo je Partizan nakon trojke Brauna i poena Koprivice da se odlepi na 57:72. Međutim, Spartak nije posustajao, pa je na krilima Mateja Rudana uspeo da poravna rezultat na 59:59 pred poslednjih deset minuta igre.

U četvrtoj četvrtini pojavio se čudesni Isak Bonga. Bivši košarkaš Bajern Minhena postigao je čak tri trojke u prvoj polovini četvrtog perioda i tako pokrenuo Parni valjak.

Stekao je gost najvećih, do tog trenutka, sedam poena prednosti. Palicu od Bonge preuzeli su Karlik Džons i Sterling Braun koji su svojim dobrim potezima onemogućili Spartak da se vrati u meč.

Sve je bilo završeno nakon trojke Vanje Marinkovića, pa je Partizan stigao do važne pobede.

Treba napomenuti da je Obradovićev tim očajno šutirao penale na ovom meču, te da je od 24 slobodna bacanja ubacio samo 12.

Sterling Braun je predvodio crno-bele sa 21 poenom, Karlik Džons je upisao 15 poena i sedam asistencija, Isak Bonga je dodao 13 poena, a Balša Koprivica je meč završio sa 11 poena i pet skokova.

Dušan Miletić bio je najbolji u Spartaku sa 16 poena i devet skokova, Rasir Bolton dodao je 15 koševa, Luka Cerovina je imao dabl-dabl učinak od 12 poena i deset skokova, a dvocifren je bio i Danilo Nikolić sa 11 poena, koji je uvek raspoložen kad igra sa Partizanom.

Bonus video:

02:32

Željko Obradović o početku priprema Partizana

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.